skip to main content

Welke hulp bieden wij?

Als je ons een vraag stelt, bespreken we met jou hoe we je zo goed mogelijk kunnen helpen. Soms is basisjeugdhulp genoeg, maar we bieden ook gespecialiseerde hulp aan. Daarnaast hebben we trainingen en cursussen om problemen te voorkomen.

Basisjeugdhulp

Basisjeugdhulp betekent hulp en steun voor gezinnen. We willen dat alle kinderen en jongeren veilig en gezond opgroeien. Dat zij goede kansen krijgen, zowel thuis als op school en in hun buurt. Wij doen dit samen met elf buurtteams Jeugd en Gezin.

Gespecialiseerde hulp

Als er meer hulp nodig is, werken we samen met organisaties die gespecialiseerd zijn in jeugdhulp. Dit doen we bijvoorbeeld als een kind hulp nodig heeft met psychische problemen, of als er veel ruzie is bij een scheiding.

Voorkom problemen

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom organiseren we activiteiten en trainingen voor kinderen en jongeren, als steun bij het opgroeien. En voor ouders en verzorgers, als hulp bij de opvoeding. Bijvoorbeeld:

  • Ondersteuning voor ouders die zich zorgen maken over de ontwikkeling van hun kind (0-4 jaar).
  • Cursussen voor ouders en verzorgers van pubers.
  • Trainingen voor jeugdigen van 0 tot 23 jaar om hun sociale en mentale weerbaarheid te versterken.
  • Begeleiding voor jongeren van 12 tot 27 jaar als zij vragen hebben over volwassen worden, vrienden maken, wonen, financiĆ«n of een opleiding.