skip to main content

Vacature: teamcoach onderwijs

Ben jij een ervaren, verbindende en inspirerende leider met hart voor de hulp aan kinderen en gezinnen in de stad Den Haag? En loop je warm voor de connectie tussen jeugdhulp en het voortgezet onderwijs? Solliciteer dan op deze mooie functie!

Wat ga je doen als teamcoach van het onderwijsteam?
Als teamcoach van het onderwijsteam geef je sturing aan de 15 – 20 medewerkers van het onderwijsteam. In het team zijn MBO-, HBO- en WO-opgeleide jeugdprofessionals werkzaam in de basis- en specialistische hulp aan kinderen en gezinnen. Het voortgezet onderwijs in onze stadsdelen Laak, Leidschenveen-Ypenburg, Haagse Hout, Binckhorst en Centrum is de uitvalsbasis van deze collega’s.

De werkgeversrol van deze medewerkers wordt door de vier moederorganisaties van rondomJou vervuld; de medewerkers worden via een overeenkomst van opdracht ingezet bij rondomJou.

Onze veranderopgave
Het samenspel tussen onderwijs en jeugdhulp is essentieel voor een zo optimaal mogelijke ontwikkeling van kinderen en jongeren. We werken nauw samen met het onderwijs om bij vragen zo vroeg mogelijk onze jeugdhulpexpertise toe te voegen aan onderwijs, om uitval te voorkomen.

Dit is jouw belangrijkste opdracht:

 • Je coacht en stuurt de medewerkers van het team en stemt af met de managers van de toeleverende organisaties (de leden van de coöperatie rondomJou: Middin, Jeugdformaat, Youz en Xtra).
 • Je vormt samen met de andere teamcoaches en de directeur het managementteam van rondomJou en levert (daar) een bijdrage aan de strategie, ontwikkeling en het functioneren van rondomJou als geheel.
 • Met het team geef je invulling aan onze veranderopgave, rekening houdend met de specifieke positionering van het team in en rond het voortgezet onderwijs. Je trekt daarbij op met de programmamanager basiszorg en de collega’s die gekoppeld zijn aan de scholen. Je ondersteunt en geeft sturing aan het ervaren team in deze doorontwikkeling.
 • Je vormt een tandem met de gedragswetenschapper, die de inhoudelijke coaching aan de jeugdprofessionals verzorgt.
 • Je vervult vanuit het MT de portefeuille voortgezet onderwijs, in een teamoverstijgende rol.
 • Je onderhoudt contacten met scholen/koepels in het voortgezet onderwijs.
 • Je levert een actieve bijdrage aan de doorontwikkeling van rondomJou, in lijn met de aanbesteding en gunning van deze achtjarige opdracht.

Over rondomJou
Wij zijn een coöperatie die in 2023 is opgericht door Middin, Jeugdformaat, Youz en Xtra. Met onze unieke samenwerking bieden wij jeugd- en opvoedhulp in Den Haag en komen expertises rond LVB, jeugdhulp, welzijn en GGZ op een krachtige manier samen. Wij geloven in het centraal stellen van de leefwereld van jeugdigen en hun gezinnen en streven ernaar hulp en begeleiding zo dichtbij mogelijk te organiseren.

De coöperatie voert de volledige regie over de door de gemeente Den Haag gefinancierde hulp. We bieden (preventieve) basis jeugdhulp vanuit elf buurtteams en het onderwijsteam. De medewerkers van de vier initiatiefnemers die worden ingezet bij rondomJou, werken op en vanuit verschillende locaties en settingen: centra voor jeugd & gezin, in huisartsenpraktijken, op scholen, politiebureaus enz. Naast preventieve en basishulp zetten we specialistische hulp in, samen met zeven strategische partners en een aantal onderaannemers.

Jouw plaats in de organisatie
Als teamcoach leg je verantwoording af aan de directeur van rondomJou. In de coöperatie zijn – naast de teamcoaches – regiefuncties geplaatst, zoals strategie & beleid, HR, ICT, financiën & control en contractmanagement.

Ons aanbod
In deze functie bieden wij jou:

 • een salaris van minimaal € 3.834,03 tot maximaal € 5.793,72 bruto per maand, afhankelijk van ervaring (schaal 11 cao jeugdzorg);
 • in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • een eindejaarsuitkering van 8,3% over het bruto jaarsalaris vermeerderd met de vakantietoeslag;
 • ruimte om te ontwikkelen, te pionieren en innoveren;
 • de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis en op locatie (in Den Haag) te werken;
 • een laptop en telefoon.

Wat neem je mee?

 • HBO+ werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde sociaal agogische opleiding.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring in een leidinggevende functie.
 • Je hebt kennis van en goed zicht op de jeugdhulp (in Den Haag).
 • Je bent een verbindende en inspirerende persoonlijkheid, die in staat is medewerkers en het teamproces positief te stimuleren en individuele werkers te betrekken en aan te spreken.
 • Je bent aanspreekbaar en reflectief.
 • Je communiceert vaardig en open, zowel met je medewerkers als met collega’s binnen rondomJou.
 • Je bent vaardig in het beheren van de belangrijke relaties met (keten-)partners, financiers en andere in- en externe belanghebbenden.

Solliciteer nu!
Als je enthousiast bent geworden over deze vacature, komen wij graag met jou in contact. Solliciteren kan tot en met 4 juli a.s., door je CV en motivatiebrief per mail te sturen aan directiesecretariaat@rondomjoudh.nl.

Wil je eerst nog meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Irene Krikke, kwartiermaker HR, via 06 14 66 66 87.

Wij zoeken graag zelf onze nieuwe collega. Bureaus hoeven dus geen contact op te nemen.