skip to main content

Vacature: teamcoach buurteams Haagse Hout en Binckhorst

Ben jij een verbindende en inspirerende leider met hart voor de hulp aan kinderen en gezinnen in de stad Den Haag? En loop je warm voor het verder vormgeven van deze hulp vanuit een jong samenwerkingsverband? Solliciteer dan op deze mooie functie!

Het nieuwe samenwerkingsverband rondomJou biedt sinds 1 januari 2024 met ongeveer 250 medewerkers hulp aan jeugdigen en gezinnen in de stad Den Haag. Wij wensen alle kinderen toe dat zij veilig, gezond en kansrijk opgroeien. Maar soms is het leven lastig en zit het tegen.

Wat ga je doen als teamcoach buurtteam?
Als teamcoach buurtteams geef je coaching en sturing aan ongeveer 35 medewerkers van twee buurtteams in de stadsdelen Haagse Hout en Binckhorst. In het team zijn

MBO-, HBO- en WO-opgeleide jeugdprofessionals werkzaam in de basis- en specialistische hulp aan kinderen en gezinnen. De werkgeversrol wordt door de ‘moederorganisatie’ vervuld.

Dit zijn jouw taken:

 • Je coacht en stuurt de medewerkers van de teams en stemt af met de managers van de toeleverende organisaties (dat zijn de leden van de coöperatie rondomJou: Middin, Jeugdformaat, Youz en Xtra).
 • Je participeert – samen met de andere teamcoaches van het primair proces en van de ondersteuning – in het managementteam basiszorg van rondomJou en levert langs die weg een bijdrage aan de strategie, ontwikkeling en het functioneren van rondomJou als geheel.
 • Je vormt een ‘tandem’ met één of meer gedragswetenschappers, die de inhoudelijke coaching aan de jeugdprofessionals verzorgen.
 • Je vervult ook een teamoverstijgende rol, bijvoorbeeld ten aanzien van een bepaalde  inhoudelijke portefeuille en/of de contacten met (keten-)partners.
 • Je levert een actieve bijdrage aan de doorontwikkeling van rondomJou, in lijn met de aanbesteding en gunning van deze achtjarige opdracht en neemt de teams daarin mee.

Over rondomJou
In 2022 startten Middin, Jeugdformaat, Youz en Xtra een consortium, waarmee zij intekenden op een aanbesteding voor jeugd- en opvoedhulp in de stad Den Haag. Medio 2023 is de helft van de opdracht, voor de stadsdelen Centrum en Rand, aan dit consortium gegund. De stadsdelen Escamp en Kust zijn aan het samenwerkingsverband ‘Kracht’ gegund.

Eind 2023 is door het consortium de coöperatie rondomJou opgericht.

RondomJou is een kleine regie-organisatie. De hulp en begeleiding wordt uitgevoerd door medewerkers van de vier initiatiefnemers Xtra (Jess en MEE ZHN), Middin, Youz of Jeugdformaat. We bieden basis- en specialistische jeugd- en opvoedhulp aan jeugdigen en gezinnen, op en vanuit verschillende locaties en settingen: centra voor jeugd & gezin, in huisartsenpraktijken, op scholen, politiebureaus enz.

Met dit samenwerkingsverband komen expertises rond LVB, jeugdhulp, welzijn en GGZ op een krachtige manier samen. RondomJou is actief in de stadsdelen Haagse Hout, Binckhorst, Leidschenveen-Ypenburg, Laak en Centrum.

Jouw plaats in de organisatie
Als teamcoach buurtteams leg je verantwoording af aan de directeur van rondomJou. In de coöperatie zijn regiefuncties geplaatst, zoals strategie & beleid, HR, I&A, finance en contractmanagement.

Ons aanbod
In deze functie bieden wij jou:

 • een salaris van minimaal € 3.834,03 tot maximaal € 5.793,72 bruto per maand, afhankelijk van ervaring (gebaseerd op een 36-urige werkweek, schaal 11 cao Jeugdzorg);
 • in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • een eindejaarsuitkering van 8,3% over het bruto jaarsalaris vermeerderd met de vakantietoeslag;
 • ruimte om te ontwikkelen, te pionieren en innoveren;
 • de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis en op locatie (in Den Haag) te werken;
 • een laptop en telefoon.

Wat neem je mee?

 • HBO+ werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde sociaal agogische opleiding.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring in een leidinggevende functie.
 • Je hebt kennis van en goed zicht op de jeugdhulp (in Den Haag).
 • Je bent een verbindende en inspirerende persoonlijkheid, die in staat is medewerkers en het teamproces positief te stimuleren en individuele werkers aan te spreken.
 • Je bent aanspreekbaar en reflectief.
 • Je communiceert vaardig en open, zowel met je eigen medewerkers als met collega’s binnen rondomJou.
 • Je bent vaardig in het beheren van de belangrijke relaties met (keten-)partners, financiers en andere in- en externe belanghebbenden.

Solliciteer nu!
Als je enthousiast bent geworden over deze vacature, komen wij graag met jou in contact. Solliciteren kan tot en met 4 juli, door je CV en motivatiebrief per mail te sturen aan directiesecretariaat@rondomjoudh.nl.

Wil je eerst nog meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Irene Krikke, kwartiermaker HR, via 06 14 66 66 87.

Wij zoeken graag zelf onze nieuwe collega. Bureaus hoeven dus geen contact op te nemen.