skip to main content

Vacature: communicatie-adviseur

16 tot 20 uur per week
vacaturenummer 2023-03

Ben jij een creatieve en taalvaardige communicatie-adviseur, die hart heeft voor de hulp aan Haagse kinderen en gezinnen? Solliciteer dan op deze mooie functie!

Het nieuwe samenwerkingsverband rondomJou biedt vanaf 1 januari 2024 met ongeveer 250 medewerkers hulp aan jeugdigen en gezinnen in de stad Den Haag. Wij wensen alle kinderen toe dat zij veilig, gezond en kansrijk opgroeien. Maar soms is het leven lastig en zit het tegen. Dan zijn wij er voor hen.

Wat ga je doen als communicatieadviseur?
Als communicatieadviseur ben je verantwoordelijk voor alle communicatie met belanghebbenden van binnen en buiten rondomJou. Het gaat hier om communicatie in woord, geschrift en beeld, bijvoorbeeld via onze website, op social media, in bijeenkomsten en via (digitale) brieven en folders voor cliënten.

Dit zijn jouw taken:• Je ondersteunt en adviseert de directeur en je collega’s op het gebied van communicatie.
• Je zorgt voor het adequaat uitdragen van de visie van rondomJou aan uiteenlopende doelgroepen: (potentiële) cliënten en medewerkers, partners in de hulp, verwijzers, financiers, enz.
• Je houdt de website van rondomJou actueel en aansprekend en draagt zorg voor de nieuwsbrief en uitingen op social media.
• In voorkomende gevallen treedt je op als woordvoerder namens rondomJou.
• Je ontwikkelt een communicatie (jaar)plan en -kalender en adviseert gevraagd en ongevraagd over communicatie-aangelegenheden.
• Je houdt voeling met de interne en externe doelgroepen en evalueert de communicatie.
• Je stemt af met collega’s van binnen rondomJou en met de vier initiatiefnemers van rondomJou.

Over rondomJou
In 2022 startten Middin, Jeugdformaat, Youz en Xtra een consortium, waarmee zij intekenden op een aanbesteding voor jeugd- en opvoedhulp in de stad Den Haag. Medio 2023 is de helft van de opdracht, voor de stadsdelen Centrum en Rand, aan dit consortium gegund. De stadsdelen Escamp en Kust zijn aan het samenwerkingsverband ‘Kracht’ gegund.

Eind 2023 is door het consortium de coöperatie rondomJou opgericht; dit is een kleine regie-organisatie.
RondomJou biedt basis- en specialistische jeugd- en opvoedhulp aan jeugdigen en gezinnen, op en vanuit verschillende locaties en settingen: centra voor jeugd & gezin, in huisartsenpraktijken, op scholen, politiebureaus enz. Onze professionals werken vanuit één van de initiatiefnemers van rondomJou: Xtra (Jess en MEE ZHN), Middin, Youz of Jeugdformaat. Met dit samenwerkingsverband komen expertises rond (L)VB, jeugdhulp, welzijn en GGZ op een krachtige manier samen. RondomJou is actief in de stadsdelen Haagse Hout, Leidschenveen-Ypenburg, Laak en Centrum.

Jouw plaats in de organisatie
Als communicatieadviseur leg je verantwoording af aan de directeur van rondomJou. In de coöperatie zijn ook andere regiefuncties geplaatst, zoals strategie & beleid, HR, I&A en contractmanagement.

Ons aanbod
In deze functie bieden wij jou:
• een salaris van minimaal € 3.310,84 tot maximaal € 4.973,88 bruto per maand (gebaseerd op een 36-urige werkweek, schaal 10 cao Jeugdzorg);
• in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband;
• een eindejaarsuitkering van 8,3% over het bruto jaarsalaris vermeerderd met de vakantietoeslag;
• ruimte om te ontwikkelen, te pionieren en innoveren; korte lijnen en snelheid door directe samenwerking met directeur en collega’s op regiefuncties;
• sparren en professionele uitwisseling met de groep communicatieadviseurs bij initiatiefnemers.
• de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis en op locatie (in Den Haag) te werken;
• een laptop en telefoon.

Wat neem je mee?
• HBO/WO werk- en denkniveau richting communicatiewetenschappen.
• Je hebt minimaal twee jaar ervaring als communicatieadviseur, bij voorkeur binnen een zorg- of welzijnsorganisatie.
• Je kunt het hulpverleningsproces (leren) begrijpen en dat vertalen naar relevante boodschappen voor interne en externe belanghebbenden, in woord, beeld en geschrift.
• Uitstekende communicatieve en schrijfvaardigheden.

Solliciteer nu!
Als je enthousiast bent geworden over deze vacature, komen wij graag met jou in contact. Solliciteren kan tot en met 3 mei 2024, per mail bij directiesecretariaat@rondomjoudh.nl. Wil je eerst nog meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Susan Sukkel, communicatieadviseur a.i., via 06 54702930.

Planning
Zijn we mogelijk een match, dan nodigen wij je graag uit voor een eerste kennismakingsgesprek.

Wij zoeken graag zelf onze nieuwe collega. Bureaus hoeven dus geen contact op te nemen.